Sfaturi pentru o relatie serioasa de durata

Rutina este principalul inamic al tuturor relatiilor. Aceasta apare odata cu „invechirea” relatiei, iar monotonia de cuplu are numai consecinte negative. Orice relatie are parte de momente tensionate, iar situatiile in care am intalnit o relatie perfecta au fost extrem de rare.

Este important insa sa stim cum sa atenuam toate momentele tensionate si sa avem o relatie de durata.

Pentru a ajunge insa la o relatie longeviva este necesar sa stapanim anumite trucuri, iar mai jos pot fi gasite sfaturile unor cupluri ce sunt renumite pentru durata relatiilor avute.

Relatia de durata nu este greu de mentinut

Una dintre cele mai importante trucuri este de fapt o intrebare. „Cum a fost ziua de astazi” nu trebuie sa lipseasca de pe buzele noastre, iar faptul ca suntem preocupati de sanatatea partenerului si de problemele pe care acesta le are la birou este interpretat ca o dovada de iubire.

Nu trebuie sa insistam daca partenerul nu doreste sa discute pentru moment cu noi, deoarece acest lucru l-ar putea enerva. Cu siguranta ca acesta va reveni mai tarziu si va continua discutia din punctul in care ramasese.

Nu este necesar sa punem la suflet discutiile avute in contradictoriu. O cearta este intotdeauna benefica si are rolul de a reduce tensiunea din cuplu, dar aceasta trebuie sa ramana un eveniment izolat in trecut. Este important pentru fiecare sa punem pe primul plan relatia si sa nu luam in seama toate discutiile in contradictoriu avute.

Este esential sa spunem intotdeauna lucrurilor pe nume, indiferent cat de grave sunt acestea. O discutie sincera, avuta la momentul oportun, ne poate salva relatia. Acest lucru trebuie facut si in cazul in care este in discutie un subiect ce nu prezinta interes.

Daca spre exemplu suntem invitati la o intalnire cu fetele, trebuie sa explicam intr-un mod delicat ca aceasta activitate nu prezinta interes si nu dorim sa fim implicati in acea intalnire.

Orice sfat primit este binevenit

Nu trebuie sa ezitam sa discutam despre relatia noastra cu persoane in varsta, ce ne-ar putea sfatui cum sa ne mentinem relatia. Ca in orice domeniu sfaturile sunt binevenite, mai ales daca acestea provin de la persoane cu o experienta vasta.

Intr-o relatie de durata sunt importante chiar si cele mai mici detalii. Acestea pot constitui dovezi ca ne intereseaza persoana de langa noi si stim ce lucruri ii fac placere. Este important ca surprizele sa nu lipseasca, chiar daca acestea constau in cartile sau decoratiunile favorite, sau o excursie surpriza in orasul favorit.

Chiar si gesturile mici au o importanta covarsitoare intr-o relatie. Astfel, sarutul de dimineata sau de „noapte buna” nu trebuie sa lipseasca, iar un telefon sau un sms peste zi ar trebui sa devina un gest care sa ne intre in reflex.

O relatie este bazata pe drepturi si obligatii. In plus, orice relatie necesita compromisuri, indiferent de cat de bine merge aceasta. Partenerul este cea mai importanta persoana pentru noi si va trebui sa beneficieze de toata atentia noastra, chiar daca acest lucru inseamna sa renuntam la anumite placeri personale.