Trucuri pentru relatia perfecta

Fiecare ne dorim ca relatia pe care o avem sa fie cat mai apropiata de perfectiune. Fiecare discutie ce apare in cuplu creaza tensiuni nedorite, ce pot genera cu rapiditate in discutii aprinse ce ne pot afecta relatia.

Desi sinceritatea este necesara intr-o relatie, iar discutiile pot inlatura pentru moment tensiunea din cuplu, trebuie sa fim suficienti de diplomati pentru a imbraca reprosurile intr-o forma ce este mai usor de suportat de catre partener.

Daca un cuplu experimentat va trece peste toate problemele cu destula usurinta, un cuplu aflat la inceput de drum trebuie sa stie care sunt cele mai bune metode de a gestiona relatia.

Cele mai bune trucuri pentru a mentine relatia

Trebuie sa invatam in primul rand sa ne cerem scuze. In timpul unor discutii suntem concentrati numai in a domina situatia si am putea spune lucruri ce ar putea sa raneasc partenerul. Atunci cand lucrurile se linistesc, este bine sa ne cerem scuze pentru toate lucrurile neplacute pe care le-am spus, iar astfel lucrurile vor reveni la normal.

Silueta noastra are nevoie de ingrijire, iar acesa situatie nu trebuie sa se schimbe chiar daca suntem intr-o relatie. Nu trebuie sa renuntam la un regim alimentar sanatos, deoarece formele noastre s-ar putea schimba, iar perceptia partenerului despre noi deasemenea. In plus, miscarea fizica regulata ne va intari sanatatea si sistemul imunitar.

Este bine ca atunci cand avem o problema sa ne plangem prietenilor. Studiile au scos in evidenta faptul ca atunci cand discutam problemele cu alte persoane, creierul elibereaza un hormon, ce are rolul de a ne face sa ne simtim mai bine.

Chiar daca acest lucru ne induce o stare de relaxare, este indicat sa nu abuzam de timpul partenerului pentru a discuta aceste probleme.

Relatia perfecta este greu de intretinut

O relatie este foarte greu de mentinut, iar situatiile tensionate trebuie rezolvate de ambii parteneri. Dragostea este pana la urma o munca de echipa, iar mentinerea si consolidarea unei relatii necesita incredere si efort din partea ambilor membri.

Atunci cand tensiunile devin evidente, nu trebuie sa ezitam sa intrebam care este cauza acestora. Foarte multe relatii si-au gasit sfarsitul datorita faptului ca partenerii s-au concentrat numai pe disputele avute, iar intrebarile au lipsit cu desavarsire.

Nu trebuie sa ne facem diverse scenarii. Este necesar numai sa avem curaj sa intrebam care au fost cauzele ce au dus la situatiile tensionate.

Nu este bine sa ne comparam cu nimeni. Chiar daca relatia noastra are o perioada lunga, trebuie sa ne concentram exclusiv pe activitatile noastre si sa renunta in a ne mai compara cu altii.

Este un lucru foarte bine cunoscut ca rutina omoara relatiile. In acest caz este necesar sa renuntam la prudenta si ar trebui sa iesim rapid din zona de confort. O excursie neasteptata sau un film vizionat la cele mai neobisnuite ore ar putea avea un efect spectaculos asupra relatiei.

Este foarte important ca fiecare relatie sa beneficieze de implicarea ambilor parteneri. Esential este sa traim prezentul si sa lasam trecutul deoparte. Nu este bine nici sa ne facem planuri prea mari pentru viitor, deoarece am putea fi deceptionati daca acestea nu se realizeaza.