Cateva lucruri ce nu trebuiesc spuse partenerului

Intr-o relatie trebuie sa predomine armonia si buna dispozitie. Indiferent cat de simpatic ne este cel de langa noi, comunicarea trebuie sa imbrace anumite nuante, iar odata depasit un anmit prag relatia devine mai greu de gestionat si se poate deteriora pana in pragul despartirii.

A vorbi cu blandete si a comunica adevarul intr-un mod placut este o calitate pe care nu o au multe cupluri, dar acestea vor trebui sa invete acest mod de comunicare daca isi doresc o relatie serioasa si de lunga durata.

Chiar daca diplomatia va deveni una dintre trasaturile noastre de caracter, exista anumite lucruri ce nu trebuiesc rostite niciodata.

Lucruri pe care este bine sa evitam sa le rostim

Prima replica ce nu trebuie niciodata rostita intr-o relatie este aceea ca „Esti la fel ca tatal tau”. Aceasta poate fi interpretata ca depreciativa si agresiva, iar partenerul poate considera ca a mostenit toate obiceiurile negative ale parintelui. Acest lucru este cu atat mai grav cu cat tatal partenerului a dat dovada in trecut de un comportament reprobabil.

In fiecare relatie sunt lucruri ce ne enerveaza, iar replica „Mi-a spus mama ca asa ma vei trata” nu va face decat sa strice armonia relatiei. Astfel, ne avertizam partenerul ca exista intotdeauna o a treia persoana in relatia noastra de cuplu, iar mesajul subliminal trimis este ca te afli intotdeauna de partea mamei, nu a partenerului.

Acest mesaj este perceput ca si cum o alta persoana ne-ar conduce relatia, iar oricata dreptate i-am acorda mamei noastre, este bine sa gasim un alt mod in care sa comunicam partenerului ceea ce ne-a deranjat.

O solutie gasita de comun acord, indiferent de problema discutata, va reduce tensiunile din cuplu si va readuce armonia.

Partenerul nostru trebuie tratat in mod corect

Trebuie sa evitam intotdeauna remarci de tipul „cat de bina arata astazi X sau Y”, deoarece partenerul se poate considera pus pe planul doi si va deveni suspicios orice am spune vreodata despre acea persoana. Cel de langa noi va trebui sa se simta intotdeauna centru universului, indiferent de modul in care arata.

Replica ce ne va face sa dinamitam o relatie este insa „Tu intotdeauna” sau „Tu niciodata”. Aceste replici ne vor face sa aratam agresivi, iar partenerul se va simti atacat pe nedrept. Acesta isi va reaminti instantaneu toate lucrurile pe care le-a facut pentru noi si ni le va arunca in fata, iar de aici pana la o cearta zdravana nu mai este decat un pas.

Daca intr-adevar exista o problema nerezolvata este bine sa evitam in a generaliza problema, iar rezolvarea acestora se face mult mai repede daca abordam un ton cald si impaciuitor.

Una dintre replicile cele mai deranjante intr-o relatie este sa amintim numarul partenerilor sexuali pe care i-am avut. Trecutul nu intereseaza pe nimeni, iar daca numarul partenerilor din trecut este prea mare, partenerul ne va cataloga ca un om nestatornic, pe care nu se poate pune baza.

Este valabila si reciproca: daca nu am avut decat un singur partener in trecut, actualul partener isi va pune intrebari daca nu dorim sa ne intoarcem la acesta.